حقوق شهروندی از دیدگاه وکیل دادگستری تهران

حقوق شهروندی از دیدگاه وکیل دادگستری تهران

ساخت وبلاگ

امکانات وب

حقوق شهروندی از دیدگاه وکیل دادگستری تهران

حقوق شهروندی چیست؟

اساس حقوق شهروندی بر مبنای مجموعه ای از قواعد و قوانین حاکم بر افراد جامعه شهری تعریف شده است. این حقوق بر مبنای حقوق فطری و ذاتی که در درون انسان ها وجود دارد بنا شده است. همانطور که می دانید، نمیتوان حقوق ذاتی و فطری یک انسان را نادیده گرفت و یا اصول و قوانینی وضع نمود که این حقوق را زیر پا بگذارد.

یکی از سوالات متداولی که افراد از وکیل خود درباره حقوق شهروندی می پرسند این است که:

حقوق شهروندی به چه قشری از افراد تعلق میگیرد؟

پاسخ این سوال را یک وکیل پایه یک دادگستری به خوبی بیان می کند. این وکیل در این باره می گوید: افراد یک جامعه زمانی که به جایگاه یکدیگر احترام می گذارند و حقوق همدیگر رعایت می کنند، همچنین مسئولیت های خود را به عنوان یک عضو جامعه به خوبی انجام می دهند، به عنوان یک شهروند میتوان از آنها یاد کرد.

همچنین بهتر است بدانید حقوق شهروندی به افرادی از یک جامعه تعلق می یابد که تابعیت کشوری که در آن زندگی می کنند را داشته باشند. متاسفانه در جامعه امروز همچنان برخی از افراد اعتقاد دارند که رنگین پوستان و یا افرادی با نژاد خاص با اینکه تابعیت کشوری که در آن زندگی می کنند را دارند، اما نباید از حقوق شهروندی برخوردار شوند. اما هیچ وکیل و قانون گذاری این اعتقادات را درست و قابل توجه نمی داند.

قوانین  اساسی حقوق شهروندی از دیدگاه وکیل پایه یک

  1. آموزش و پرورش و تربیت بدنی برای عموم در تمام سطح ها و تسهیل و تعمیم آموزش عالی رایگان است.( بند ۳ از اصل ۳)
  2. آزادی های سیاسی و اجتماعی در حدود قانون را تامین کردن.( بند ۷ از اصل ۳)
  3. شرکت کردن همه مردم در تعیین آینده سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور خویش.( بند ۸ از اصل ۳)
  4. حقوق عامه افراد از زن و مرد و ایجاد امنیت قضایی عادلانه برای همه رعایت شده، همچنین ایجاد تساوی عمومی در برابر قانون بصورت همه جانبه تامین شود.( بند ۱۴ از اصل ۳)
  5. زبان و خط رسمی و مشترک مردم ایران فارسی است،اسناد و مکاتبات و متون رسمی و کتب رسمی باید به این زبان و خط باشد، ولی استفاده از زبان‌های محلی و قومی مطبوعات و در رسانه‌های جمعی و تدریس ادبیات آن ها در مدارس، در کنار زبان فارسی آزاد است.” (اصل ۱۵)
  6. مردم ایران از هر قوم و قبیله که باشند، از حقوق مساوی برخوردارند و رنگ، ‌نژاد، ‌زبان و مانند این ها امتیاز نخواهند بود.” (اصل ۱۹)
  7. همه افراد ملت اعم از زن و مرد یکسان در حمایت قانون قرار دارند و از همه حقوق انسانی، ‌سیاسی ، ‌اقتصادی ، ‌اجتماعی و فرهنگی با رعایت موازین اسلام برخوردارند.”( اصل ۲۰)
  8. حیثیت، ‌جان، مال، حقوق، مسکن و شغل اشخاص از تعرض مصون است، مگر در مواردی که قانون تجویز کند.”( اصل ۲۲)
  9. تفتیش عقاید ممنوع است و هیچ کس را نمی‌توان به صرف داشتن عقیده‌ای مورد تعرض و مؤاخذه قرار داد.”( اصل ۲۳)

انواع حقوق شهروندی

انواع حقوق شهروندی

به طور کلی از دیدگاه یک وکیل پایه یک دادگستری میتوان حقوق شهروندی را به دو دسته ی حقوق مدنی و سیاسی و حقوق اقتصادی و اجتماعی تقسیم کرده و مورد بررسی قرار داد.

حقوق مدنی و سیاسی

  • حفظ کرامت انسانی:

کرامت انسانی معنا و مفهومی بسیار عمیق و گسترده در خود دارد که در بسیاری از اسناد و مبانی دینی به جایگاه و اهمیت آن اشاره شده است. یکی از مواردی که میتوان به آن اشاره کرد، حقوق جزا می باشد.

حفظ کرامت انسانی در حقوق جزا به این معنا می باشد که میزان مجازات فرد خاطی بایستی از پیش تعیین شده باشد و همچنین مجرم شناختن افراد و دلایل آن نیز به طور روشن از پیش مشخص باشد.

  • حق انتخاب کردن و انتخاب شدن:

 این مورد از حقوق مدنی و سیاسی از اهمیت بسیار زیادی در قوانین شهروندی برخوردار می باشد. زیرا حق رای که یکی از مهمترین ملاک های آزادی اندیشه در هر کشوری است، از این حق نشأت گرفته است.

  • منع تبعیض:

حق منع تبعیض یکی از حقوقی میباشد که در بسیاری از جوامع بشری به طور کامل اجرا نمی شود. منع تبعیض به این معنا می باشد که ویژگی هایی مانند مذهب، رنگ پوست، جنسیت و قومیت نبایستی موجب تبعیض میان شهروندان یک جامعه انسانی شود و مانع حفظ حقوق آن ها گردد. این مورد در قوانین گوناگونی مورد توجه قرار گرفته است و یکی از مهم ترین آن ها قانون کار است.

 

مشاوره و تعیین استراتژی حقوقی ...
ما را در سایت مشاوره و تعیین استراتژی حقوقی دنبال می کنید

برچسب : وکیل پایه یک, وکیل دادگستری, وکیل دادگستری تهران, وکیل پایه یک تهران, وکیل پایه یک خانم, وکیل دادگستری خانم, وکیل پایه یک طلاق, وکیل پایه یک به چه معناست, مشاوره با وکیل, مشاوره با وکیل دادگستری, مشاورحقوقی, تماس با وکیل,تماس با وکیل دادگستری, نیاز به وکیل,مشاوره رایگان با وکیل, مشاوره تلفنی با وکیل, نویسنده : وکیل بازدید : 183 تاريخ : چهارشنبه 1 آبان 1398 ساعت: 22:37

خبرنامه

عضویت

نام کاربري :
رمز عبور :