بررسی مطالبه مهریه از اداره ثبت توسط وکیل غرب تهران

بررسی مطالبه مهریه از اداره ثبت توسط وکیل غرب تهران

ساخت وبلاگ

امکانات وب

بررسی مطالبه مهریه از اداره ثبت توسط وکیل غرب تهران

مهریه چیست؟

به مال یا چیزی که در هنگام عقد از طرف مرد به زن پرداخت میشود، مهریه گفته می شود؛ به اصطلاح حقوقی مهریه عندالمطالبه است، یعنی هنگامیکه صیغه ی عقد بین زوجین منعقد گردد، بانو مالک مهریه می شود که بنابر شرایط، این مالکیت ممکن است نسبت به نیمی از مهر یا نسبت به تمام آن باشد.
فی الواقع پرداخت مهریه بنابر ضوابط شرعی و همچنین عرف جامعه صورت می پذیرد. همچنین میتوان تقاضای مطالبه مهریه توسط وکیل پایه یک را طبق همین ضوابط به دادگاه ارائه نمود. در اصطلاحات حقوقی و شرعی مهریه نام های دیگری نیز دارد که این نام ها عبارتند از:

  • کابین
  • صداق
  • صداقیه
  • فرض

 

انواع مهریه

شاید بهتر باشد بدانید که مهریه از انواع مختلفی برخوردار است که در مطالبه مهریه توسط وکیل نقش بسزایی دارد. به طور کلی 4 نوع مهریه داریم که در ذیل به آن اشاره خواهیم کرد:

  • مهرالمسمی:

به مقدار مالی که طبق توافق زوجین در عقدنامه نکاح ثبت میشود، مهر المسمی گفته میشود.

  • مهرالمثل:

اگر پیش از عقد، مالی برای مهریه در نظر گرفته نشود و این عمل را به بعد از عقد موکول نمایند و همچنین پیش از توافق در این زمینه، زوجین با یکدیگر رابطه جنسی برقرار کنند، مهریه ی در نظر گرفته شده برای بانو از نوع مهرالمثل می باشد. به این معنا که با توجه به وضعیت مالی خانواده­ی زن، مهریه ای را که وی مستحق دریافت آن است را تعیین می نمایند.

  • مهرالسنه:

همانطور که از نام این نوع مهریه برمی­آید، این مهر از سنت پیامبر گرفته شده است. رسول اکرم (ص) مهریه­ ی دختر خود، فاطمه را برابر با دویست و شصت و دو و نیم مثقال سکه نقره قرار داد. از این رو برخی از افراد از همین مهریه بعنوان مهریه خود استفاده می کنند.

  • مهر المتعه:

پیش می آید که در هنگام عقد مهریه ای تعیین نگردد و مرد پیش از برقراری رابطه جنسی اصرار بر طلاق بورزد. در این شرایط، با توجه به وضع مالی مرد، مهریه ای را برای بانو در نظر می گیرند که به مهر المتعه معروف است.

 

دوگونه معروف مهریه

  1. مهریه عندالمطالبه:

در مهریه عند المطالبه، بانو می تواند حتی در صورت عدم وجود وضعیت مناسب مالی همسر، درخواست دریافت مهریه خود را توسط وکیل به دادگاه یا اداره ثبت ارائه دهد و مرد موظف به پرداخت آن می باشد.

  1. مهریه عندالاستطاعه:

در مهریه عند الاستطاعه، تنها زمانی مهریه به بانو تعلق میگیرد که وکیل وی بتواند به دادگاه ثابت نماید که مرد استطاعت مالی داشته و امکان پرداخت مهریه را دارد. در غیر اینصورت این مهریه به زن تعلق نگرفته و شامل مواردی همچون حکم جلب مرد و زندانی کردن وی نمی شود و نمیتوان اقدامی در راستای ممنوع الخروج کردن مرد انجام داد.

 

مهریه عندالمطالبه

 

به اجرا گذاشتن مهریه توسط وکیل پایه یک چگونه است؟

مطالبه مهریه توسط وکیل به دو صورت زیر انجام می­پذیرد:

  • مطالبه مهریه از دادگاه توسط وکیل

همانطور که مستحضر هستید مطالبه و به اجرا گذاشتن مهریه هم در عقد موقت و هم در عقد دائم امری شدنی می باشد. در ذیل به نکاتی که می بایست برای به اجرا گذاشتن مهریه به آن توجه کنید، می پردازیم:

  • هزینه دفتر خدمات الکترونیکی
  • هزینه دادرسی قرار تامین خواسته
  • به اجرا گذاشتن تمام یا بخشی از مهریه (حق درخواست مابقی مهریه همچنان محفوظ خواهد ماند.)
  • درخواست مهریه در مکان اقامت خود یا شوهر به شرط آن که مهریه جزو اموال غیر منقول (غیر قابل انتقال) نباشد، که اگر اینطور باشد می بایست در مکانی که ملک واقع گردیده است، به دادگاه مراجعه نمود. (ماده 12 قانون آیین دادرسی مدنی و ماده 12 قانون حمایت خانواده)
  • تقاضای اعسار از پرداخت هزینه دادرسی که زمانی استفاده می شود که بانو استطاعت مالی برای پرداخت هزینه های دادرسی را نداشته باشد.
  • مطالبه مهریه از طریق اداره ثبت

گاهی وکیل لازم میداند تا اقدامات اجرایی در جهت مطالبه مهریه، سریعتر انجام شود و یا حتی فرد، ممنوع الخروج گردد. در این موارد وکیل از طریق اداره ثبت اقدامات خود در راستای به اجرا گذاشتن مهریه را آغاز می کند.

در این روش نیاز است تا تقاضای صدور اجرائیه ثبت گردد. این تقاضا می تواند توسط بانو یا وکیل او در دفتر ازدواج درج شده در عقدنامه، اجرایی گردد.
پس از صدور تقاضانامه، نامه اجرائیه از طرف دفتر ازدواج طبق میزان مال درخواستی توسط خانم به آقا پست می گردد. سپس اگر نیاز به ممنوع الخروج کردن شخص بود، میتوان با معرفی مقداری از مال (مهریه) که برای قصد ممنوع الخروج کردن مرد در نظر گرفته شده است، به اداره اجرای ثبت شهری که در آن ازدواج صورت گرفته است، از خروج او جلوگیری به عمل آورد.

درصورتی که وکیل صلاح بداند تا اموال فرد توقیف گردد، می بایستی همچون مورد گذشته مقداری از مهریه را به اداره اجرای ثبت شهری که زوجین در آن ازدواج کرده اند، معرفی نمود تا بتوان به ازای آن اموال مرد را توقیف کرد.

نکته ­ای که در این زمینه لازم می دانیم به شما متذکر شویم این است که شما نمیتوانید با یک مقدار از مهریه، هم عمل توقیف اموال و هم عمل ممنوع الخروج کردن شخص را انجام دهید.
راهکاری که وکیل پایه یک ما به شما پیشنهاد میدهد، ارائه بخشی از مهریه برای ممنوع الخروج کردن و ارائه بخش دیگر مهریه برای توقیف اموال فرد میباشد.

 

مشاوره و تعیین استراتژی حقوقی ...
ما را در سایت مشاوره و تعیین استراتژی حقوقی دنبال می کنید

برچسب : وکیل پایه یک, وکیل دادگستری, وکیل دادگستری تهران, وکیل پایه یک تهران, وکیل پایه یک خانم, وکیل دادگستری خانم, وکیل پایه یک طلاق, وکیل پایه یک به چه معناست, مشاوره با وکیل, مشاوره با وکیل دادگستری, مشاورحقوقی, تماس با وکیل,تماس با وکیل دادگستری, نویسنده : وکیل بازدید : 213 تاريخ : دوشنبه 29 مهر 1398 ساعت: 1:01

خبرنامه

عضویت

نام کاربري :
رمز عبور :